"Silence is loaded with answers.”

Vind rust en balans

Over Marije van Werkhoven

Mijn achtergrond

Als 7-jarig meisje was ik met mijn familie in Londen. In het enorme metrostelsel zag ik mensen die zoveel in het leven waren kwijtgeraakt. Het raakte mij, ik wist het zeker, ik ga een keer met kerst terug om soep met deze mensen te eten. In mijn tienerjaren moest ik gaan kiezen wat ik voor richting wilde gaan doen. Een aantal thema’s weet ik nog goed: reizen, mensenrechten, sportief, zorgen. Na verschillende niet geslaagde pogingen kwam ik terecht bij de verpleegkunde opleiding van het toenmalige Delta Psychiatrisch Ziekenhuis. Hier ontdekte ik hoe mooi ik de mens vond, met al zijn uitdagingen. En ondervond ik ook dat ik met mijn eigen houding veel invloed had op het contact.


Ontwikkeling is voor mij altijd essentieel geweest, zowel voor de ander als voor mijzelf. Ik ging van MBO naar HBO naar Master. Deze enorme gedrevenheid in combinatie met passie voor mijn werk heeft in een bepaalde periode geleid tot ziekte waarbij ik geen energie en ruimte meer ervaarde. Ik zat opgesloten in mij zelf. Ik heb in die tijd veel weerstand ervaren, in mijzelf, naar mijn omgeving toe en naar van alles wat er om mij heen gebeurde. Een proces van bewustwording (met behulp van psychologische behandeling, massage en yoga) volgde waarna ik dezelfde weg ben in geslagen, maar met andere waarden en vanuit veel betere zelfzorg. 

MIJN MISSIE

Ik werk meer dan 20 jaar in de psychiatrie (nu als verpleegkundig specialist GGZ). Vanaf mijn 17de jaar in de acute en langdurige psychiatrie en nu aan de hele andere kant: vanuit een huisartsenpraktijk in Rockanje. 

 

Op basis van mijn eigen (werk) ervaring besef ik mij hoe belangrijk het volgende is:

  • Alles staat met elkaar in verbinding (holistische benadering). Je kan je hoofd niet los zien van je lichaam en andersom.

  • Het contact, de verbinding, met de ander is essentieel als je met elkaar een proces aan gaat.

  • Het lichaam is heel erg intelligent, wij zijn alleen verleerd om echt te luisteren naar de signalen (door stress, druk, psychische klachten, nare ervaringen, ..)

  • Dat er een altijd een plek is waar je terecht kunt: waar zowel reguliere als alternatieve behandeling geboden wordt. Waar je als geheel behandeld kunt worden.

Gelukkig zie ik steeds meer initiatieven die hier bij aansluiten ♡ en ook ik hoop hier steeds meer naar toe te kunnen werken.

Heb je vragen of ideeën neem gerust contact op.

Scroll naar boven
Open chat
1
Heb je vragen?
Scan de code
Hallo,

Heb je een vraag, ik beantwoord deze graag.

Lieve groet, Marije | Studio Yin